Fontos T-Mobile változás
2012-07-04 14:29
A T-Mobile 2012.07.04. naptól nemzetközi szinten blokkolta a saját (magyar) telefonszámos és szöveges feladóval történő üzenet küldést, és innentől nem lehet megváltoztatni a feladót. Emiatt csak eltérő módon van lehetőség kiküldeni az SMS-eket a sima SMS szolgáltatásban.
Ez azt jelenti, hogy az SMS szolgáltatás keretein belül a T-Mobile irányba küldött SMS-ek esetén nem a weboldalon beállított feladó, hanem egy fix telefonszám jelenik meg a címzettnél, valamint sajnos a státusz jelentés sem áll rendelkezésre (de ettől függetlenül nagy megbízhatósággal érkeznek meg az SMS-ek).

Ennek következménye még az is, hogy az SMS-ek szövegébe bele lesz foglalva az eredetileg kijelölt feladó adatai a - kötelező - beazonosíthatóság miatt, így a használható karakterek száma is kevesebb lesz (csakúgy mint az SMS Plusz szolgáltatás esetén).

A Szolgáltatások menüpontban eddig sem garantáltunk 100%-ra egyes SMS paramétereket, és a hálózatállapot/árak menüpontban ahogy eddig is, és ezután is nyomon lehet követni az egyes irányokba küldött SMS-ek aktuális paramétereit.

Amennyiben lehetőségük van rá, a T-Mobile irányba küldött SMS-eket külön küldjék, mert egyébként (keverve a Telenor, T-Mobile, Vodafone, Tesco számok), minden üzenet elejére belekerül a beállított feladó.